Børnebogsforfatter

1) Simon

Tre bøger om Simon og hans venner. Bøgerne er udgivet af Forum i serien Zoom-Ind, der henvender sig til børn mellem 9 og 12 år. De er primært tænkt til selvstændig læsning, men kan også bruges til oplæsning. De to første titler findes som lydbøger.

Bunkermysteriet Bunker-mysteriet 

Bunker-mysteriet er en krimi, der foregår i de tyske bunkere ved Vesterhavet. En dreng på ferie ser på bunkerne sammen med en lokal pige. De overhører skumle samtaler og finder tyvegods i en bunker. Desværre får de svært ved at komme ud igen. Kun en tysk turist og forhenværende soldat har et nogenlunde overblik over rummene dybt inde i klitten. En ret fredelig krimi med stemningen i turistbyer ved Vestkysten.

Forfatter: Lisbeth Leicht Thomsen
llustration: Ida Gantriis
Forlag: Forum

Havnebanden Havne-banden 

Stine skal på vinterferie hos Simon. Det er Simons bedste ven Henrik lidt sur over, men han skifter hurtigt mening. De tre får færten af, at der sker sære ting på havnen. Mon den nye indvandrer-dreng fra klassen er med i det?

Forfatter: Lisbeth Leicht Thomsen
llustration: Ida Gantriis
Forlag: Forum

Lige i fælden Lige i fælden 

Simon har fået lov at komme med sin onkel på jagt ved Kalø¸. Men det bliver ikke kun en jagt på rå-dyr… Simon og hans venner får igen en meget spændende ferie.

Forfatter: Lisbeth Leicht Thomsen
llustration: Ida Gantriis
Forlag: Forum

2) Tommy og Jeppe

Tre spændingsbøger om Tommy og Jeppe, der får sig nogle uventede oplevelser. Bøgerne er til de 9 – 12 årige og kan, ligesom de første tre, lånes på de fleste biblioteker.

Farlige feriedage Farlige Feriedage 

En uges sommer-ferie i Paris! Tommy er på vej med sin mor og far i bil. Midt om natten stopper de på en raste-plads i Tyskland. Tommy går hen for at købe cola, men han kommer ikke tilbage…

Forfatter: Lisbeth Leicht Thomsen
llustration
: Kirsten Raagaard
Forlag
: Forum

Tyv eller tigger Tyv eller tigger 

“Pas på lommetyve,” siger Tommys far, da de er på ferie i Berlin. Det går Tommy og hans gode ven Jeppe så. Måske lidt for godt!

Forfatter: Lisbeth Leicht Thomsen
llustration
: Kirsten Raagaard
Forlag
: Forum

Bjerge af sne 

Skiferie og regn passer ikke godt sammen, mener Tommy. Han ønsker sig bjerge af sne og får det. Måske endda for meget, for sammen med Jeppe oplever han sin første lavine.

Forfatter: Lisbeth Leicht Thomsen
llustration
: Kirsten Raagaard
Forlag
: Rosinante & Co.

3) Tinnitus/Meniére

Det kan være svært at forklare et barn, hvad tinnitus og meniére er. Når tinnitus flytter ind og Når verden snurrer rundt er skrevet til børn, der har voksne med tinnitus eller meniére i familien, og bøgerne kan med fordel læses i fællesskab med en voksen. Den er også velegnet til undervisningsbrug.

NÃ¥r tinnitus flytter ind Når tinnitus flytter ind 

Der er noget galt med Dittes mor. Hun er sur og træt, og en dag fortæller hun, at hun har en flyvemaskine inde i hovedet. Ditte bliver forskrækket, men lidt efter lidt forstår hun, hvad der er sket. Hendes mor har fået tinnitus. Her er historien om, hvordan Ditte og hendes mor prøver at få styr på støjen.

Forfatter: Lisbeth Leicht Thomsen
Illustration: Susanne Friborg, grafisk produktion af Degn Grafik
Udgivet
af: MTF

Når verden snurrer rundt 

Det er meget ubehageligt at være ramt af ørelidelsen meniére. Den medfører anfald med voldsom svimmelhed, og det er ofte en skræmmende oplevelse for omgivelserne, og især børn kan blive unødigt bange. Bogen her kan være en god hjælp, når barnet og familien skal have en forklaring.

Olivers morfar bliver ramt af meniére, og det bekymrer Oliver meget at se ham trille omkuld. Mon morfar er begyndt at drikke? Vi følger Oliver og hans familie i deres bestræbelser på at hjælpe morfar med svimmelheden. Gennem historien gives en forklaring på sygdommen, så misforståelser fra omgivelserne undgås.

Forfatter: Lisbeth Leicht Thomsen
Illustration: Friborg, grafisk produktion af Degn Grafik
Udgivet
af: Høreforeningen

4) Septembersang

“Jeg kan drømme om den sommer,

der så hastigt fløj forbi,

og det efterår der kommer

med sit farvegalleri,

og jeg længes efter forår, efter blå forglemmigej,

mens septembersolen skinner lunt på mig.”

Septembersang af Lisbeth Leicht Thomsen til en melodi af Jørgen Rich. Den er udgivet af Folkeskolens Musiklærerforening i bogen “Eller hva’ med den her”, Etteren.